Hoe moet een hotfill voor warm of kokend water in de keuken in de software ingevoerd worden?

In de keuken wordt warm of kokend water gemaakt door een warm- of kokendwatertoestel (zoals bijvoorbeeld een close-in boiler of Quooker ). Dit toestel ontvangt warm water van een andere opwekker, bijvoorbeeld de combiketel. Hoe moet dit in de software ingevoerd worden?

• Als de leidinglengte tussen de hotfill-boiler en de andere opwekker groter is dan 6m (bepaald volgens de methode die in het protocol is uitgewerkt), is de werkelijke warmtebijdrage van de boiler zelf dominant en wordt de andere opwekker verwaarloosd. De boiler wordt dan opgenomen als compleet toestel, de leidinglengte voor invoer in de software wordt bepaald vanaf de boiler;
  • Als de leidinglengte tussen de hotfill-boiler en de andere opwekker kleiner is dan 6m, is de werkelijke warmtebijdrage van de andere opwekker dominant en wordt de boiler verwaarloosd. De andere opwekker wordt dan ingevoerd en de leidinglengte wordt bepaald vanaf die opwekker.