Hoe moet bij een combinatievloer of broodjesliggervloer de isolatiedikte worden bepaald? De dikte is niet over het gehele oppervlak hetzelfde.

82.1/75.1 - basis - detail

 

Bij PS-combinatievloeren of broodjesliggervloeren kan het bouwjaar worden aangehouden. Als er een gemiddelde isolatiedikte te bepalen is, dan mag dat ook. Echter is dit vaak niet eenvoudig mogelijk (bv vanwege alle rondingen /ontbreken tekeningen ) en kun je bouwjaar aanhouden als er geen kwaliteitsverklaring beschikbaar is, of, in geval van een detailopname, een DoP.


28-01-2024


Oude antwoord: 

Bij PS-combinatievloeren of broodjesliggervloeren kan het bouwjaar worden aangehouden. Als er een gemiddelde isolatiedikte te bepalen is, dan mag dat ook. Echter is dit vaak niet eenvoudig mogelijk (bv vanwege alle rondingen /ontbreken tekeningen ) en kun je bouwjaar aanhouden.

 

14-02-2023


Wij adviseren je bovenstaand antwoord op te nemen in het projectdossier. Je mag afwijken van het antwoord mits zorgvuldig onderbouwd. Voor meer informatie over onze werkwijze verwijzen we naar  https://stichtingkego.nl/over-ons/