In het protocol staat in par. 8.7.2 onder ‘aandachtspunten’: Het is niet toegestaan om de dikte, die op tekening is aangegeven, aan te houden als niet op basis van ander bewijsmateriaal kan worden vastgesteld dat de isolatiedikte daadwerkelijk is toegepast.


Tekeningen (2e in prioriteit) worden ingezet juist omdat de isolatiedikte niet ter plaatse kan worden bepaald (1e in prioriteit). Welk bewijsmateriaal dient er dan nog aangeleverd te worden om isolatiedikte van tekening wél mee te mogen nemen?

82.1/75.1 - basis


Je dient aannemelijk te maken dat een gebouw is gebouwd conform de tekeningen, bijvoorbeeld door andere herkenbare details uit een tekening te verifiëren. Te denken valt daarbij aan bijvoorbeeld op tekening weergegeven wanddiktes.

Hoe dit er precies uitziet, wordt niet beschreven. Het is aan de adviseur om hier een juiste afweging in te maken. Met jouw argumenten moet een auditor je keuzes kunnen volgen.


In de praktijk betekent dit, dat wanneer je geen aanwijzingen hebt dat de details niet kloppen je de details mag gebruiken.


06-09-2024


Wij adviseren je bovenstaand antwoord op te nemen in het projectdossier. Je mag afwijken van het antwoord mits zorgvuldig onderbouwd. Voor meer informatie over onze werkwijze verwijzen we naar https://stichtingkego.nl/over-ons/