Welke waarde voer ik in voor de specifieke interne warmtecapaciteit bij een combinatie van typen draagconstructie zonder dat er verdere gegevens beschikbaar zijn over de massa?

82.1/75.1 - basis - detail


Bij een combinatie van typen draagconstructie zoals bijvoorbeeld een staalframebouw met massieve wanden of een steenachtige vloer met houten/stalen kolommen en verdiepingen zijn er twee mogelijkheden: Wanneer je de massa van de constructie per m2 kunt bepalen mag je de specifieke interne warmtecapaciteit rechtstreeks herleiden.  Als dit niet mogelijk is en er is sprake van een combinatie van bouwwijzen dan mag je uitgaan van het verwachte gemiddelde. De tabellen met specificatie van bouwwijze en interne warmtecapaciteit (Tabel 7.4 t/m 7.6) geven aanwijzingen.


30-06-2024


Wij adviseren je bovenstaand antwoord op te nemen in het projectdossier. Je mag afwijken van het antwoord mits zorgvuldig onderbouwd. Voor meer informatie over onze werkwijze verwijzen we naar https://stichtingkego.nl/over-ons/Oude antwoord:


Welke waarde voer ik in voor de specifieke interne warmtecapaciteit bij een combinatie van typen draagconstructie zonder dat er verdere gegevens beschikbaar zijn over de massa?

82.1/75.1 - basis - detail


Bij een combinatie van typen draagconstructie zoals bijvoorbeeld een staalframebouw met massieve wanden of een steenachtige vloer met houten/stalen kolommen en verdiepingen zijn er twee mogelijkheden: Wanneer je de massa van de constructie per m2 kunt bepalen mag je de specifieke interne warmtecapaciteit rechtstreeks herleiden.  Als dit niet mogelijk is en er is sprake van een combinatie van bouwwijzen dan mag je uitgaan van het verwachte gemiddelde. De tabellen met specificatie van bouwwijze en interne warmtecapaciteit (Tabel 8.3 t/m 8.5) geven aanwijzingen.


03-03-2023


Wij adviseren je bovenstaand antwoord op te nemen in het projectdossier. Je mag afwijken van het antwoord mits zorgvuldig onderbouwd. Voor meer informatie over onze werkwijze verwijzen we naar  https://stichtingkego.nl/over-ons/