Hoe voer ik vaste zonwering in als ik de ISO 5099:2003 niet tot mijn beschikking heb en dus de gevraagde zontoetredingsfactoren ggl-alt en ggl-dif niet kan bepalen?

82.1/75.1 - basis - detail

 

Als de vaste zonwering zorgt voor een volledige belemmering, mag deze als volledig belemmerend worden ingevoerd. De beschaduwing ten gevolge van de vaste zonwering moet als belemmering volgens hoofdstuk 16 van de protocollen worden ingevoerd. Volg daarbij de volgende richtlijn:


Vaste horizontale lamellen voor het raam > invoeren als overstek (ho < 1,0 of berekenen met H is halve hoogte tussen de lamellen, en A is de afstand van glas tot voorzijde lamellen).

Vaste verticale lamellen zonwering voor het raam > invoeren als zijbelemmering (bb < 3,73 én belemmering hoger dan 2,5m boven zonontvangend vlak). A is de halve afstand tussen de lamellen, B de afstand van het glas tot de voorzijde van de lamellen

Als je de Ho niet kunt berekenen, dan kies je  voor 'volledige belemmering' (vanwege de hoogte van de latten ontstaat een soort combinatie van 'overstek' en 'belemmering').

 

07-12-2022